Начало » Сляпо куче

Сляпо куче

Сляпо куче – Описание 

Сляпо куче е гризач със сивокафеникава кожа. Дължината на тялото заедно с главата е между 15-25 см. Живее под земята и е напълно сляпо, тъй като на практика при него липсват очи. Прокопава дълги тунели с острите си резци. Пръстта, която изкопава сляпото куче, то оставя встрани от тунелите и по този начин ги уплътнява. Има по-голям кпд на копаене, в сравнение с къртицата.

Изкопните дейности и жилището на сляпото куче 

Тунелите, които прави са с дължина 15-25 см и са с диаметър 5-10 см. Те са изключително преплетени и доста приличат на лабиринти. Жилището на сляпото куче е на дълбочина около 2м, а диаметърът е около 25 см. Тунелите, които изгражда са многобройни и са няколко етажа. Това допълнително затруднява локализирането и обезвреждането му.

Начин на живот и хранене

Живее на семейство. Конфигурацията е един мъжки и две женски. Размножава се изключително бързо. Женската обикновено ражда 3-4 малки, които на вторият месец се отделят от нея. Храни се главно с луковици, корени и кореноплодни растения. Процесът по прогонване на сляпото куче е сложен. Интересното е, че изгражда складове в жилището, в които съхранява до 60 кг хранителни запаси. 

Може да се доверите на професионалистите от Корели 3000 за справяне с проблема и опазването на любимите Ви луковици на растения(лалета, нарциси, ириси) и зеленчукови насаждения като картофи, моркови, лук, чесън и други.

Comments

comments