Начало » Борба с дървеници

Борба с дървеници

Борба с дървеници в Бургас  – heteroptera

дървеници – опасни ли са те?

Борба с дървеници в Бургас

Борба с дървеници в Бургас. Борбата с тях е много специфична и понякога доста сложна за което малко по надолу ще стане въпрос. Дървеници много хора все още ги бъркат с хлебарките. Дървеници те са изключително малки насекоми с овална форма и имат кафява окраска.  Характерно при тях е, че пълзят много бързо заради дългите си и добре развити крака. Хранят се с човешка кръв, обикновено в тъмните часове на денонощието. Ухапване от дървеници води до зачервяване на мястото, сърбеж доста  е болезненено и може да предизвика алергична реакция. И ако се чудите „какво ме ухапа докато спя ?“ то най-вироятно говорим за ухапване от дървеници. Креватните дървеници могат да се крият на най-разнообразни места – в рамката на леглото, в подматрачната рамка, столове, дивани, нощни шкафчета дори и в гънките на завеси и пердета. Позиционират се също на ключове за лампи, контакти, дървени рамки на врати и др.

Борба с дървеници

Борбата с дървеници 

Тук ще кажем няколко думи и правила където може да сбъркате при третиране на дървеници. При не правилна борба с дървениците може да ги накарате да се разпръснат на различни места където да се скрият и оцелеят. При борбата с тях до пълното унищожение Ви трябва изключително голямо търпение и сериозни усилия. Преди третиране помещенията трябва да се почистят с прахосмукачка. Трябва да ди разделите дрехите и спалните комплекти на две места.

  • Чисти след изпиране на място което сте сигурни че няма дървеници. 
  • Мръсни това са дрехи по който може да има вредители или хайвер.
  • Изпирането на дрехите задължително да става при висока температура  

Много е важно да се знае, че дървениците се размножават много бързо, тъй като една женска снася около 500 яйца през живота си. Също така може да живет с месеци без да се хранят.

Вижте в това видео колко са бързи тези вредители 

Европа пред инвазия от дървеници повече по темата… 

Можете да ни откриете във формата за контакт или директно да позвъните. Даваме 100% гаранция за нашата работа.