Начало » Бълхи

Бълхи

Дезинсекция срещу бълхи

Корели 3000 извършва услугата борба с бълхи в Бургас на жилища, търговски и промишлени обекти, заведения за хранене, обществени сгради и др. Бълхите обитават жилищни входове, избени помещения, обществени сгради и транспорт. Те попадат в жилищата, най-често пренесени от домашните любимци, а понякога и от човека. Преминават през четири етапа на развитие : яйце, ларва, какавида и имаго(възрастно насекомо). През първите три фази, са изключително устойчиви на всякакви вещества, с които се третират. Имат способността при неблагоприятни условия( ниски температури и липса на храна), да забавят развитието си и да изчакат по-добри условия. В природата се срещат над 1500 вида бълхи, като основният им гостоприемник са топлокръвните животни и хората. Характерна особеност при тях е, че въпреки малкият си размер – 4 мм, могат да правят голям скок до 30 см. 

Дезинсекция срещу бълхи в Бургас

Размножаване

Една женска може да снесе до 500 яйца, които се разпространяват на най-различни места – в постелките на кучета и котки, прах, в захвърлени дрехи и др. Ухапването от бълхи може да бъде и опасно. То причинява алергични реакции и различни видове кожни заболявания.

Борба с бълхи в Бургас  

Корели 3000 използва висококачествени препарати срещу бълхи на доказани марки, които са напълно безопасни за човека и животните. Ние предварително диагностицираме мястото, което ще обработваме и избираме най-подходящия препарат за тяхното пълно унищожение. Характерно за непрофесионалистите е използването на спрейове, с които да решат проблема с  бълхите. Това обаче не винаги е ефективен метод. За обезпаразитяването на животните се използват препарати под формата на пудра или гел, които се нанасят върху козината на животните. 

Трябва да се знае, че намирането на ефикасният препарат за пълното премахване на бълхите, често е трудна задача. Понякога се налага повторна манипулация, която е свързана с възрастта на бълхите. Ако са били в полова зрялост, може да са снесли яйца, които след излюпват след около 10 дни и така по естествен път е увеличена популацията на бълхите.

Какво да знаем при ухапване и как да се защитим 

Comments

comments