Начало » Борба с вредители

Борба с вредители

Борба с вредители в Бургас

Борба с вредители в Бургас

Основната дейност на нашата фирма е борба с вредители в Бургас. Дейността си извършваме също и в други населени места в областта. Айтос, Карнобат, Несебър, Свети Влас, Царево, Созопол и Резово. Вредители наричаме всички насекоми и паразити, който са преносители на заразни заболявания за човка, растенията и животните или с присъствието си нарушават нормалния ритъм на живот. Вредителите, които са в непосредствена близост до човека, можем да ги разделим на пълзящи и летящи:

  • Пълзящи са тези:  хлебарки , мравки, бълхи, кърлежи, дървеници, сколопендри, скорпиони и др.
  • Летящи насекоми са: мухи, комари, табаниди, оси, стършели, черни мухи и др.
  • Вредни гризачи: плъхове и мишки.
  • Влечуги – змии

Употребата на химически инсектициди среща опасения у хората, за вредата която  нанасят на околната среда и риска за човешкото здраве. При обработки и в борба с вредители в Бургас, ние използваме само разрешени препарати от Министерството на здравеопазването, спазваме стриктно дозата и дозировката, начина на приложение. Прилаганите от нас капани са безвредни за хората и безопасни за животните и околната среда.

Борба с вредители в бургас

Вредители по растенията

Вредителите по растенията и житните култури могат да навредят на растителните видове до значителна степен. Обикновено се изразява в значително намаляване на добива, а понякога да доведат до загуба на цялото растение. Вредителите могат да бъдат:

  • Гъбични заболявания – (Fungi) мана, брашнеста мана, сиво гниене, ръжда, струпясване и много други гъбични заболявания.
  • Листни въшки – те са многоброини и различни: памукова листна въшка, зелена ябълкова листна въшка, крушова листна въшка, щитоносна въшка.

Има вредители и по животните

Срещаме вредителите не само паразитиращи по хората и растенията, а и при животните. Има вредители които паразитират по човека и по животните. Ветеренарните лекари са лицата, които се занимават с паразити по животните. Паразитите могат да бъдат ендопаразити – въртешни (чревни паразити) и ектопаразити – външни (наблюдаваме ги по козината и по кожата)

  • Ектопаразити – кърлежи, бълхи, въшки, кокошинки, пухоперояди и др.
  • Ендопаразити – дирофилариоза, глисти, анкилостоми и др.

Повече за нашите услуги може да намерите в раздел ДДД Услуги.