Начало » Паяци

Паяци

Паяци

Паяци

Паяци са животни от разред безгръбначни и клас паякообразни. Характерното при тях е наличието на четири двойки крака. В задната част на коремчето има наличие на паяжинна жлеза. При тях липсват крила, а челюстите им са снабдени със зъби. Дишането е с бял дроб и по крайниците имат нокти. Наброяват около 30 000вида. Паяците не са агресивни към човека, нито пък са привлечени по някаква причина от нас самите.

Паяци 

С какво се хранят паяците

Паяците са предимно насекомоядни и улавят плячката си сами. Уловът им попада в мрежите, които те самите предварително са оплели. Храната им може да е: листни въшки, щурци, скакалци, мравки и други. Повечето паяци усещат плячката си още по вибрациите на мрежата. Някои от тях са добри ловци и преследват активно своята храна.

Защо се наричат случайни нашественици

Те не навлизат в жилищата, когато навън времето е неблагоприятно – прекалено студено или прекалено топло, липса на храна прекалено влажно или пък липсата на влага. Има паяци, които живеят на закрито по сградите и трудно бихте ги видели навън в природата, защото; там не могат да оцелеят. Има такива, които живеят на открито каквито са и повечето паяци. Понякога се случва съвсем случайно да попадне паяк в дома Ви и затова ги наричаме случайни.

Паяци

Ефикасни превантивни мерки срещу паяци

Основната мярка е редовното почистване на апартамента, къщата, вилата или офиса

Допълнителни мерки:

  • Редовно проветряване на помещенията.
  • Добре замрежени прозорци.
  • При наличие на двор трябва редовна грижа за косене на тревата.
  • Премахване на ненужните материали.
  • Почистване и на шумата

Това са доста добри мерки не само за справяне с паяците, а като цяло и за други вредители. От друга страна като знаем с какво се хранят паяците полезни ли са; за градината или не? Оставям на Вас сами да прецените.

Как примамват плячката си може да видите.

Но ако имате проблеми със тях, ние ще подходим експертно и ще решим проблемите. Можете да погледните всички маши услуги.

Comments

comments