Начало » Хлебарки

Хлебарки

Хлебарки

Когато говорин за хлебарки, те са едни от най-неприятните и гнусни насекоми, които можем да срещнем в ежедневието си. Те са приносители на много заболявания, някои от които са:

  • астма, 
  • салмонела,
  • дезинтерия,
  • гастроентерит и други.

Фирма за борба с хлебарки в Бургас

 

Тези инсекти се движат изключително бързо. Срещат се кафеви и черни. Популацията им се среща по целия свят, като за съжаление са чести гости и в нашите домове. Имат три етапа на жизнения си цикъл : яйце, нимфа, възрастно. Женските живеят по-дълго от мъжките, като животът им може да достигне до 2 години.

Най- често срещаните хлебарки в Бургас 

Най-често срещаният вид хлебарка у нас е Blatta Orientalis или така наречените черни хлебарки. Среща се основно в по-хладните райони. На цвят е предимно черна и с размер около 20-25 мм. Позната по нашите географски ширини е и Blatta Germanica или накратко кафеви хлебарки  – разпространена е в целия свят. Те е светлокафява на цвят, с размери 10-15мм. Може да се забележи предимно около източници на вода в дома на човека ( баня и кухня). Женската ражда наведнъж по 40 малки.

Хлебарки в Бургас

Хлебарките са едни от най-старите вредители познати на нашата планета. Жизненият им цикъл играе важна роля в способността им да оцеляват и населяват Земята. Размножават се изключително бързо и има способността да развиват резистентност към препаратите, с които се третират, особено когато нивото на активното вещество е ниско. „Домашните“ който най-често са Blatta Germanica, логично се наричат така, защото живеят в близост до хората. Живеят на топли и влажни места, с достъп до храна. Най-активни са през нощта. Ако включим осветление в кухня, обитавана от хлебарки, ще видим как се разбягват и крият на безопасно място. Ядат всичко, което им попадне. Бягат изключително бързо.

Важна особеност  при тези инсекти е, че са едни от най-адаптивните същества на планетата. Могат да живеят повече от месец без храна, но не повече от седмица без вода. Могат да тичат до 5 км/ч, както възрастните, така и новородените.

Фирма за борба с хлебарки в Бургас

Търсите фирма за борба с хлебарки в Бургас, можете да се доверите на фирма Корели 3000 ЕООД.

Доверете се на Фирма Корели 3000 

Хлебарки нападнаха две елитни гимназии в Бургас, още по статията може да прочетете тук

Comments

comments