Дървеници

Дървеници  – heteroptera

дървеници – опасни ли са те? 

Много хора все още ги бъркат с хлебарките .Дървениците са изключително малки насекоми с овална форма и имат кафява окраска.  Характерно при тях е, че пълзят много бързо заради дългите си и добре развити крака. Хранят се с човешка кръв, обикновено в тъмните часове на денонощието и ако се чудите „“какво ме ухапа докато спя ?“ то най-вироятно говорим за дървеници. Креватните дървеници могат да се крият на най-разнообразни места – в рамката на леглото, в подматрачната рамка, столове, дивани, нощни шкафчета дори и в гънките на завеси и пердета. Позиционират се също на ключове за лампи, контакти, дървени рамки на врати и др.

Борба с дървеници 

При не правилна борба с дървеници може да ги накарате да се разпръснат на различни места където да се скрият и оцелеят. При борба с дървеници до пълното унищожение Ви трябва изключително голямо търпение и сериозни усилия. Преди третиране помещенията трябва да се почистят с прахосмукачка.

Много е важно да се знае, че дървениците се размножават много бързо, тъй като една женска снася около 500 яйца през живота си.