Дървеници

Дървеници  – heteroptera

дървеници – опасни ли са те? 

Много хора все още ги бъркат с хлебарките. Дървениците са изключително малки насекоми с овална форма и имат кафява окраска.  Характерно при тях е, че пълзят много бързо заради дългите си и добре развити крака. Хранят се с човешка кръв, обикновено в тъмните часове на денонощието. Ухапване от дървеници води до зачервяване на мястото, сърбеж доста  е болезненено и може да предизвика алергична реакция. И ако се чудите „какво ме ухапа докато спя ?“ то най-вироятно говорим за ухапване от дървеници. Креватните дървеници могат да се крият на най-разнообразни места – в рамката на леглото, в подматрачната рамка, столове, дивани, нощни шкафчета дори и в гънките на завеси и пердета. Позиционират се също на ключове за лампи, контакти, дървени рамки на врати и др.

Борба с дървеници 

При не правилна борба с дървеници може да ги накарате да се разпръснат на различни места където да се скрият и оцелеят. При борба с дървеници до пълното унищожение Ви трябва изключително голямо търпение и сериозни усилия. Преди третиране помещенията трябва да се почистят с прахосмукачка.

Много е важно да се знае, че дървениците се размножават много бързо, тъй като една женска снася около 500 яйца през живота си.

Можете да ни откриете във формата за контакт или директно от тук